EN

Harun Morrison

Fețe fără mâini
2023
Cadrane de ceas, audio
Locație: Comenduirea Garnizoanei

O serie de cadrane de ceasuri aruncate la gunoi a fost aranjată pentru a forma o partitură grafică. Pe toată durata expoziției, diferițix muzicienix vor fi invitațix să interpreteze și să cânte partitura, inclusiv elevix de la școala de muzică de vizavi de garnizoană. 

*Folosirea literei „x” la sfârșitul cuvintelor, în locul vocalei de gen specifice, este o încercare de a include întreg spectrul identităților de gen șii de a evita norma, preponderent masculină, în limba română.

 

Tantalus
2017/23
Sârma, struguri
Locație: Comenduirea Garnizoanei

Această sculptură mobilă, dezvoltată inițial într-un dialog plastic cu Helen Walker, și-a împrumutat numele de la Tantalus, protagonistul unui mit antic grecesc. Acesta a fost pedepsit să sufere de sete și foame, deși se afla într-un bazin cu apă, sub un pom fructifer. La intrarea în garnizoană, un ciorchine de struguri atașat de o coardă de aur se întinde de la balcon, iar în timp ce niște mâini se întind spre fructe, unix operatorix le îndepărtează. Când instalația nu este activată, strugurii sunt suspendați de cadrul ușii.

 

Întrebări privind justiția pe probleme de mediu
2023 – în curs de desfășurare
Locație: Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”

Întrebări privind justiția pe probleme de mediu este o compilație de întrebări pentru discuții și dezbateri. Harun a invitat o serie de persoane, inclusiv activiști, scriitori, artiști, teoreticieni, arhitecți, bucătari, naturaliști și horticultori, să propună o întrebare referitoare la legislația mediului.  Diferitele iterații ale acestui set de întrebări vor avea contributori, designeri și traducători diferiți. Traducere în limba română: Roxana Oanca.

 

Îti întrebi prietenix, care își întreabă prietenix, care își întreabă prietenix...
2023
Print, dimensiuni variabile
Locație: Comenduirea Garnizoanei

Această lucrare circulă în diferite formate: de la poster, la cărți poștale. Titlul se bazează pe o conversație cu artista Ana K, care descrie cum se fac lucrurile în Timișoara.

 

Nimic deosebit
2020 – în curs de desfășurare
Locație: Comenduirea Garnizoanei

Acest text în evoluție cuprinde 365 de declarații care descriu scenarii cotidiene și este prezentat sub forma unei lucrări audio în buclă. Textul este recitat în engleză de Siriol Joyner și în română de Noemi Gunea și Cristina Vasilescu.

 

Bio
Harun Morrison este artist și scriitor. În prezent, este asociat, din partea Marii Britanii, al Fundației Delfina și al Muzeului Horniman și designer și cercetător în rezidență la V & A Dundee. Următorul său roman, The Escape Artist, va fi publicat de Book Works în 2023. Din 2006, Harun colaborează cu Helen Walker ca parte a practicii colective „They Are Here”. A fost mandatar al Black Cultural Archives (fondată în 1981).