EN

Adriana Lucaciu

Întrupare, Nr. 23
2020
Tuș, liner, cărbune, acril pe pânză, 280 x 80 cm
Locație: Comenduirea Garnizoanei

Momentul actual, de criză profundă, necesită noi forme de conectare corporală, care pot oferi un punct de intrare pentru a ne gândi cum putem asculta înțelepciunea trupurilor noastre și urmele pe care le avem în noi din trecut.

Exterioritatea ființei umane, apariția sa trecătoare în lume sunt, în cele din urmă, (în)semnele fragile ale existenței, ale schimbărilor interioare continue și condiționate de societate, ale (in)ființei. Lucrarea Embodiment dezvăluie urmele unei treceri en efemere, metamorfozate în structuri materiale flexibile, sugestii vizuale (trans)lucide, plasate la granița dintre rațional și irațional, material și imaterial, stabil și instabil, vizibil și invizibil, ca revelații ale ființei umane supuse vicisitudinilor vremurilor pe care le traversează.

 

Bio
Adriana Lucaciu s-a născut la Lugoj, în anul 1965. Trăiește și lucrează la Timișoara. În anul 1992 a absolvit Academia Națională de Artă din București, secția de Grafică, dedicându-se, de atunci, carierei didactice la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara, unde, în prezent, este profesor și coordonator de doctorat. Din 1993 este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR), cu un portofoliu care însumează 19 expoziții personale, în țară și străinătate, și peste 400 de participări la expoziții naționale și internaționale.