EN

Fritz Kalkbrenner

17 februarie, 22:00
Piața Unirii
Acces gratuit – Concertul face parte din spectacolul „Sărbătorim Deschiderea” (17 februarie, 19:00-23:00, Piața Unirii)

Fritz Kalkbrenner își construiește muzica pe moștenirea sonoră a Berlinului de Est de la mijlocul anilor 90. Abordarea sa de a-și folosi vocea proprie în înregistrări și spectacole live creează un amestec special de house melodic care bucură fanii festivalurilor și clubberii din întreaga lume, pe scenele Rock am Ring, Melt sau Tomorrowland.

Și-a făcut debutul muzical în spatele unui microfon în 2003, adăugând voce la „Forms & Shapes” produsă de prietenul său Sascha Funke. În 2008 vocea sa a făcut „Sky & Sand”, piesa compusă de fratele său Paul Kalkbrenner, un imn mondial și ancora muzicală a filmului de cult „Berlin Calling”.
S-a alăturat casei de discuri SUOL din Berlin în 2010, cu intenția de a-și crea propriul blend de deep house cu suflet. După câteva single-uri, albumul său de debut „Here Today Gone Tomorrow” a fost lansat în același an și a primit feedback entuziast din partea mass-media și a fanilor, cu acolade pentru piese precum „Facing the Sun” sau „Kings in Exile”. După remixuri semnate de Henrik Schwarz sau Booka Shade, a mers mai departe în carieră, lansând al doilea album „Sick Travellin”. Fritz Kalkbrenner și-a lăsat amprenta vocală pe „Get a Life” și „Little by Little”, single-uri care și-au făcut loc la radio și în DJ seturi, și l-au făcut un nume de casă pe scena muzicii electronice europene.

Întoarcerea la muzica house underground strict instrumentală, a avut ca rezultat bine-cunoscutul „Drown” și i-a oferit o nouă libertate creativă de a lucra din nou cu echipamente diverse, precum drummachine-urile de modă veche. „True Colours”, cel de-al șaselea album al său de studio, are toate semnele particular ale unui hit-single clasic Kalkbrenner, folosind sunetele sale electronice caracteristice, la care se adaugă elemente vintage suplimentare și vocea sa distinctă și emfatică.


Spectacol