EN
17 februarie, 09:00

Conferința Cultură și Patrimoniu Digital

Universitatea Politehnica Timișoara – Auditorium
Adreă
Bd. Vasile Pârvan 2B
Program
09:00–17:00
Co-organizatori
Universitatea Politehnica Timișoara, Muzeul Național al Banatului
Co-finanțat de
Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia, împreună cu Muzeul Național al Banatului și Timișoara 2023 organizează vineri, 17 februarie 2023, între orele 09:00 – 17:00, la Conferința hibridă ”Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Digital Culture & Heritage Talks”, parte a programului Opening Timisoara 2023 și a Programului Cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii, în sala Auditorium, Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara (Bulevardul Vasile Pârvan, nr. 2 B, alăturat Bibliotecii Centrale a UPT) și online.

Digital Culture & Heritage Talks își propune să ofere un spațiu pentru discuții despre tendințele și proiectele actuale legate de intersecția dintre practicile artistice și tehnologia digitală, cu un accent deosebit pe impactul în educație și comunitate.
Conferința reunește o categorie diversă de vorbitori internaționali, din zona de patrimoniu și cultură digitală și parțial din universitățile partenere E³UDRES² (European Universities Alliance).
Un moment inovator în ecosistemul cultural digital timișorean va fi lansarea, în premieră în peisajul românesc, a NFT-ului (Non-Fungible Tokens) I Spotlight Heritage-Timisoara2023.

Află programul detalit pe site-ul evenimentului.

 

Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara, realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș.


Idei