EN
Jonas Denzel, Ballet of the Cities, Ⓒ Foto Arno Kohlem, Staatstheater
17 februarie

 – 

19 februarie

Ballet of the Cities – Jonas Denzel

Cazarma U
Palatul Culturii (fațadă)
Str. Mărășești 6
Prezentat de
Karlsruhe UNESCO City of Media Arts
Cu sprijinul
Teatrului Național Baden Karlsruhe

Program:
17 februarie, 19:00 – Clinia de pe strada Mărășești 6
18 februarie, 18:15 & 21:00 – Fațada Palatului Culturii (Piața Victoriei)
19 februarie, 19:30 – Cazarma U (Piața Unirii)

 

Atenție! Balerinii de la Teatrul de Stat Baden Karlsruhe transformă orașul Timișoara în scenă. Artistul media Jonas Denzel își folosește beambike-ul pentru a proiecta în oraș diverse scene de balet coregrafiat. Dansatorii de balet ai Teatrului de Stat Baden Baden Karlsruhe transformă orașul Timișoara într-o scenă. Dansatorii vor explora diverse clădiri, se vor balansa pe fațade și le vor umple cu coregrafii colorate. În fiecare caz, scenele sunt adaptate cu precizie la caracteristicile arhitecturale ale diferitelor locații. Prin intermediul limbajului universal al dansului, "Baletul orașelor" creează o legătură culturală între orașele înfrățite Karlsruhe și Timișoara.

Prin limbajul universal al dansului, Baletul Orașelor/Ballet of the Cities construiește o punte internațională între orașele gemene Karlsruhe și Timișoara. Lucrarea poate fi văzută în cadrul evenimentului de deschidere a Timișoarei Capitală Culturală în perioada 17-19 februarie 2023.

Jonas Denzel (*1990) este un cineast și artist vizual care se dedică în special proiecțiilor, instalațiilor video și filmului documentar. În 2016 a beneficiat de o bursă Fulbright și a studiat Film și Media Art la Universitatea Temple din Philadelphia (SUA). În 2018, Denzel și-a finalizat masteratul în "Time-based Media" la Hochschule Mainz cu distincție. Au urmat lucrări comisionate pentru spații publice, urbane din Weimar, București și Chicago, printre altele. Artistul locuiește și lucrează în Karlsruhe.

 

 


Arte